Opbergruimte voor de kinderkamer op zolder

Speelgoed opbergen in de kinderkamer op zolder, hoe doe je dat op een stijlvolle manier? Kinderen hebben vaak veel te veel speelgoed wat ook nog eens op veel te veel plekken ligt. Chaos waar ouders doorgaans niet zo blij van worden. Ik heb twee kinderen, één chaoot (like his mom) en een super georganiseerde dochter die bizar goed kan opruimen (like her dad). Hoe dan ook, het is heerlijk om opbergruimte te hebben voor het speelgoed en andere spullen.

👍
Ook laat ik je zien hoe wij ons huis aantroffen op Funda en hoe wij een kinderkamer hebben gemaakt met heel veel opbergruimte.

Onderbedboxen kopen

Denk naast kasten ook vooral aan mogelijkheden om spullen op te bergen onder het bed. Dit is doorgaans loze ruimte waar je perfect wat spullen kunt opbergen zoals beddengoed. Tegenwoordig is er heel veel keuze aan boxen voor onder je bed.

Denk ook aan het maken van knieschotten

Vaak lopen de schuine wanden op zolder door tot in de uiterste hoekjes. Stiekem best ideaal want hierdoor kun je op vrij eenvoudige wijze knieschotten maken. Die uiterste schuine wanden mis je toch niet in de kamer en het is de uitgelezen kans om hier opbergruimte te fabriceren. Op Praxis zie je een ideaal stappenplan én een shoplijst!

Waarom specifiek opbergen voor een kinderkamer op zolder?

Een zolder kenmerkt zich vaak door schuine wanden waarbij veel mensen geen raad weten hoe ze hier op een stijlvolle manier mee om kunnen gaan. In andere kamers volstaan standaard kasten al snel als opbergmogelijkheden. Met schuine wanden is het al snel wat complexer om opbergmogelijkheden te maken, de ruimte oogt snel rommelig. Dat het er snel smaakloos en onrustig uitziet, dat bewijzen de foto's van Funda van toen wij ons huis kochten.

Opbergruimte maken op zolder, de before situatie

Onderstaande foto is van de makelaar en dit was de situatie toen we ons huis kochten. Overal zaten - lichtblauw gekleurde en gelakte - latjes, een knalrode muur en gestreept behang. Een plek waar ik ontzettend onrustig van werd en qua opbergruimte vond ik het ontzettend onpraktisch met een kast in het midden van de kamer.

Opbergmogelijkheden kinderkamer zolder, before

Zoals je kunt zien is het een ratjetoe aan meubels en opbergmogelijkheden: de welbekende kreukelplanken van Ikea, de kast met ordners onder de schuinte, de rechte wandplanken, het kastje naast het bureau. Chaos.

Dit is - op het kantoortje na - de kleinste kamer van ons huis. Maar daardoor niet minder mooi. Althans, na de verbouwing. Voordat we hier gingen verbouwen, ben ik eerst heel goed gaan bekijken hoe we deze ruimte zo praktisch en mooi mogelijk konden indelen. De schuine wand kun je als ingewikkeld bestempelen maar ik vind het heerlijk om mee te werken. Het zorgt ervoor dat je wat creatiever moet gaan nadenken.

Opbergruimte dankzij een bedstee

Toen het plan bestond om een bedstee te bouwen, was ik meteen om. Dit past deze kamer zó goed. Ook zorgde dat meteen voor een enorme hoeveelheid aan opbergruimte: doordat het bed wat hoger is, ontstaat er veel ruimte onder het bed. Hier hebben we kastdeurtjes gemaakt waar we hele grote rolbakken in kwijt kunnen.

Opbergruimte onder de bedstee

Ja echt, dit is dezelfde ruimte. Met ontzettend veel opbergruimte. Het hoeft dus niet heel ingewikkeld te zijn. En ik begrijp dat niet iedereen een bedstee kan bouwen, maar denk vooral ook in mogelijkheden naast normale kasten.

Denk vooral in mogelijkheden naast normale kasten
Meisjeskamer met bedstee en opbergmogelijkheden op zolder

Ontwerp voor een multifunctionele kinderkamer

Kijk ook wat er eventueel onder het bed kan en of je misschien in de schuinte nog iets kan fabriceren waar je spullen mooi netjes kan opbergen. Feitelijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Leer vooral de ruimte goed kennen! Laatst heb ik een ontwerp mogen maken voor een kinderkamer van 8m2. De wensen van de klant?:

  • Een bed van 140x200;
  • Een bureau/werkplek;
  • Ruimte voor knutselspullen;
  • Opbergmogelijkheden voor kleding;
  • Een spiegel, en....;
  • EEN BANK

Jaja, op 8m2. Hoe leuk was deze uitdaging? Wil je het ontwerp zien? Bekijk dan zeker even deze blog: Kleine Kinderkamer inrichten, de ruimte optimaal benutten.

Kleine kinderkamer inrichten, de ruimte optimaal benutten
Ik mocht 8m2 vullen met een hoogslaper van 140x200, een bureau/werkplek, opbergruimte voor kleding én een bank! Wat? Hoe dan? Lees vooral verder!