Nieuwe kleur voor de kinderkamer

Zoë haar kamer was het witste kamertje van ons huis. Niet dat ze dat zo wilde, integendeel. Ze is wat dat betreft net als haar moeder: waarom wit als je ook kleur kunt gebruiken? Zodoende vertelde ze dat ze wel een kleur op de wand wilde. Nouja, wand... Eigenlijk is het een heel schuin plafond. Ik hou ervan: schuintes in ruimtes, het geeft ruimte aan de creatieve geest. Zo leende deze kamer zich bij uitstek voor een mooie bedstede, die we hier 6 jaar geleden bouwden.

Ik hou ervan: schuintes in ruimtes, het geeft ruimte aan de creatieve geest.
Meisjeskamer wit met kleur

Het behang in haar bedstee heeft al wel meerdere motieven gekend maar de witte/wand muur was altijd wit gebleven.

Behang kiezen voor de kinderkamer, zo doe je dat
Zo kies je een tof behang voor je kinderkamer. Ik deel tips en natuurlijk het eindresultaat waarbij alle kleuren mooi samen komen.

Kleur kiezen voor de kinderkamer

Hoogste tijd om een kleur te kiezen voor de kinderkamer. Samen met Zoë ben ik mijn kleurwaaiers langs gegaan en eigenlijk waren we het vrij snel eens: Mild Savanna van Flexa. Deze kleur is terug te vinden in haar springkleed én in het behang in de bedstee: harmonie gegarandeerd.

Tip van Rens: nieuwe kleur in de kamer? Kijk bij bestaande items of er een kleur is dit al meermaals terug komt, wellicht is dit wel de kleur waar je naar zoekt.

Dan daarbij is Mild Savanna een heel warme kleur en deze ruimte kon zeker wat meer warmte gebruiken. Verder hou ik het bij Zoë haar kamer altijd wat rustig met pasteltinten omdat ik dat bij haar en de kamer vind passen. Deze kleur sluit hier perfect bij aan.

Mild Savanna van Flexa in huis

Sinds ik bekend ben met de Pure lijn van Flexa, wil ik haast niet anders meer. Naast dat deze verf van geweldige kwaliteit is, is het kleurpalet ook ontzettend mooi. Kleur voor kleur geeft een luxe uitstraling in huis, ik ben meer dan fan!

Kamer afplakken voor het verven

Van te voren heb ik de randen afgetaped, 15 meter tape ging er doorheen!  Vijftien meter! Wat ongelooflijk veel randen en hoekjes mochten worden afgeplakt voor deze klus. Het is geen oppervlak wat je heel gemakkelijk verft want het plafond is hoger dan 3 meter en de afstand tot beneden is láng. Dus om naadloze banen te krijgen, mag je wel even door rollen. Ik was ook heerlijk eigenwijs om dit met een klein rolletje te doen. Mijn man kon het niet aan zien, maar goed, dan keek hij maar een andere kant op.

Tip van Rens: Tape je schrootjes af? Let er dan goed op dat de tape ook in de inkepingen zit, goed aanduwen zodat de verf er niet achter kruipt!

Tape in de hoeken van de muur

Wat een witte bedoeling zo toch? Ik heb ervoor gekozen om de dakkapel wel wit te laten zodat er toch nog wat fris licht naar binnen valt. Dit breekt de zachtgele partij heel fijn!

Mild Savanna van Flexa: het resultaat

En dan het resultaat, ik ben er heel blij mee. Het geeft de kamer een heel warme uitstraling en straalt daarbij ook rust uit. Zoë haar reactie? "Ik vind het mooi, wel minder mooi dan ik dacht, maar je hebt je best gedaan en dat is het belangrijkste". Goed, daar kunnen we het weer mee doen. Uiteindelijk vindt ze het wel heel mooi geworden, en ik ook. Wat een ontzettend fijne en zachte kleur is dit. Je zou hem ook heel mooi kunnen toepassen in bijvoorbeeld een babykamer. Er zit ook een gouden randje aan, ik vind hem geweldig.

Eindresultaat met Mild Savanna op de muur/plafond
De kleur Mild Savanna van Flexa
Schuine wand geverfd met Mild Savanna

Shop the look

Wil jij nu ook aan de slag met deze fijne kleur? Ik maakte gebruik van: