Fotobehang met bloemen in een meidenkamer

Een poosje terug heb ik Zoë haar kamer geverfd met de kleur Mild Savannah van Flexa, een prachtige goud-achtige kleur voor op de schuine wand. Zoals altijd maakte ik gebruik van schilderstape en helaas heeft het behang dit niet overleefd. Zoë vond het niet zo erg, maar ik wel. Tijd voor nieuw behang! Dit keer heb ik Zoë volledig zelf het behang laten uitkiezen. Het leuke is: de kleuren die al sinds de babykamer in Zoë haar kamers hebben gedomineerd, zijn hier wederom in terug te vinden.

Zoë heeft volledig zelf het nieuwe behangpatroon uitgekozen.

Eindelijk eens samen behangen

Het is jullie vast niet ontgaan: de afgelopen maanden heb ik het ongelooflijk druk. Zin om veel tijd vrij te maken voor de zoveelste behangklus, had ik dit keer niet. Behangen doe ik normaliter in mijn eentje maar een extra paar handen maakt de klus een stuk eenvoudiger en veel sneller. Vooral met zo'n hoog plafond van 270cm als op Zoë haar kamer. Ik vroeg of mijn man wilde helpen met behangen en gelukkig stemde hij in. Super lief want hij heeft een hekel aan behangen. Omdat ik zelf zo vaak behang, kon ik hem instructies geven. Dat was ook wel eens leuk voor de verandering.

Before situatie van de meidenkamer

Zoë haar kamer had twee soorten behang die lekker samen gingen. De linker foto is genomen toen ik de schildertape had aangebracht op de muur. Helaas ging het verwijderen van de tape dus niet goed.

Meer eenheid door overal hetzelfde behang

Nu ik toch de grote wand opnieuw moest behangen, besloot ik de bedstee mee te nemen. Een bijkomend voordeel hieraan is dat het een stuk gemakkelijker is om behang uit te zoeken: het hoeft niet met een ander behang te matchen. Ik was zelf wel heel blij met de keuze van Zoë want de andere bestaande kleuren van haar kamer komen ook terug in het behang dat ze zelf uitgekozen heeft.

Fotobehang is een rustig type behang

Althans, rustig als je een niet al te druk behang kiest. Doordat fotobehang (bijna) geen herhaling heeft, oogt het een stuk rustiger. Gewoon behang heeft veel herhaling en dat kan al snel heel druk worden. Wil je meer voordelen van fotobehang lezen? Kijk dan hier:

Kies voor fotobehang: 6 voordelen en (DIY) inspiratie
Fotobehang kent tal van voordelen ten opzichte van gewoon behang. Zes redenen waarom je zeker fotobehang zou moeten toevoegen aan jouw interieur.

Het resultaat

Zoë is ontzettend blij met het resultaat van haar kamer en ik ook! Het staat heel mooi zacht en lief en past perfect bij de rest van haar kamer.

Fotobehang met bloemetjes in de meisjes kinderkamer
Fotobehang met bloemetjes in de meisjes kinderkamer

Meer kinderkamer inspiratie?

Dat kun je hier vinden:

Kinderkamer ideeën, de leukste kinderkamers
Een kinderkamer met thema, een bedstede of heerlijke pasteltinten? Bij ons krijgen de kinderkamers met grote regelmaat een make-over. Laat je inspireren!