Tijm kleuren van Flexa

Vol Tijm is één van de Tijm kleuren van Flexa. Eigenlijk vind ik alle Tijm-tinten van Flexa prachtig, toch sprong Vol Tijm er voor mij uit voor Project Wandmeubel. Waarom? Ja, deze kleur heeft wat magisch, ik vind het een unieke kleur en dat vind ik knap. Het is net geen pastel, net geen fluor, net geen lichtgroen, maar tegelijkertijd is deze kleur heel veel! Heel vrolijk, fleurig en perfect te combineren met de andere kleuren in ons huis.

De vorige kleur op het wandmeubel

De kleur die eerst op het wandmeubel zat was RAL9010, ehh RAL9010? Ja, echt. Daarna werd deze vervangen door de kleur Geldersblauw van Flexa. Ik vond het tof om de kleur van de muur door te laten lopen op het meubel. En ik was wel tevreden met het resultaat, dat zeker.

Alleen merkte ik dat ik de hoek steeds minder op de foto zette en als er een foto van was, dan deelde ik die niet. Eigenlijk was ik verveeld geraakt en ik merkte dat de woonkamer uit balans voelde met de donkere wand in combinatie met alle fleurigheid eromheen. Ik combineer graag donkere kleuren met vrolijke kleuren maar deze hoek was simpelweg te donker geworden. Tijd voor een fleurige tegenhanger!

Kleur kiezen voor het wandmeubel

Heel veel kleuren hebben de revue gepasseerd. Toen ik aanwezig was bij de kleurlancering voor de kleur van het jaar 2022, werd ik mega enthousiast van de kleur Workshop 6 van Flexa##. Nou ja, eigenlijk het gehele Workshop-palet. Vanaf het eerste moment voelde ik de ambitie om Workshop 6 ergens terug te laten komen. Toch wilde ik ook nog andere kleuren van Flexa nader onder de loep nemen, met name groentinten die lijken op Workshop 6, om zo te kijken of die kleur evengoed de winnaar zou worden. Uiteindelijk ging de race om Workshop 6, Vol Tijm en Mild Jade. Ik koos uiteindelijk voor Vol Tijm door al het magische dat deze kleur in zich heeft, ik vond Workshop 6 net wat te appeltjesgroen in verhouding tot Vol Tijm en Mild Jade vond ik weer net te vergrijsd. Ja, het komt nauw met kleuren hoor! Om een overzicht te geven: bovenin is de kleur Vol Tijm, links onderin Mild Jade en rechts onderin Workshop 6.

De Flexa kleuren Vol Tijm, Mild Jade en Workshop 6

Aan de slag met Pure by Flexa

Voor deze klus mocht ik aan de slag met de Pure lijn van Flexa. Ik ben groot fan van de muurverf van deze lijn, je merkt daadwerkelijk kwaliteitsverschil. Met de lak had ik nog niet eerder gewerkt maar mijn verwachtingen lagen hoog!

Ik heb gebruik gemaakt van een lakroller van microvezel: mijn favoriet! Het is een rollertje, bedekt met microvezel en dat smeert zo ontzettend strak. Ik heb dit ook gebruikt toen ik de lambrisering in onze slaapkamer lakte:

Zelf behang ontwerpen voor in de slaapkamer
Zelf behang ontwerpen, in deze blog leg ik je uit hoe ook jij dit kan doen.

Nieuwe lak is altijd even wennen, de ene lak gedraagt zich compleet anders dan de andere en dat was dit keer ook het geval. De lak droogt heel snel waardoor je niet meermaals over een plek moet gaan die je daarvoor ook al dicht gelakt had. Dan trek je de lak er weer een beetje af, merkte ik. Maar! De lak vloeit verschrikkelijk mooi uit! Dus als kleine plekjes niet meteen goed gedekt leken, kan het goed dat je een paar minuten later kijkt en het er super strak uit ziet. Heel, heel bijzonder en mooi!

Voor het mooiste effect heb ik twee lagen lak aangebracht en dat ziet er indrukwekkend strak uit. De lak rolt fijn, vloeit heerlijk en mijn man was heel verbaasd hoe snel ik klaar was met deze klus. En ik eigenlijk ook, haha. Wat een ontzettend fijne lak om mee te werken en wat een prachtige glansgraad. Ik koos voor dit project voor zijdeglans.

Het resultaat van Vol Tijm op het tv meubel

En dan het resultaat. Ik was direct helemaal weg van deze kleur en de donkere hoek is in één klap helemaal opgefleurd!

Kleurrijke woonhoek met het nieuw geverfde tv meubel
Vol Tijm op het wandmeubel, salontafel, rond vloerkleed en gele fauteuil
Woonkamer plaatje
Gele fauteuil en de kleur Vol Tijm op het wandmeubel

Shop the look

Wil jij nu ook een meubel verven met deze gave kleur? Ik heb onder elkaar gezet wat je nodig hebt om ook aan de slag te kunnen:

Vol Tijm past ook geweldig bij onze knalgele fauteuil en al het roze in ons huis:

De gele Strandmon fauteuil in ons kleurrijke huis
De gele Strandmon fauteuil van Ikea is een heerlijke interieur knaller. Hij heeft er bij ons voor gezorgd dat de woonkamer weer in balans is.

De komst van deze kleur zorgt voor meer balans, en vrolijkheid in onze woonkamer, ik ben fan!

Verzoek: Indien je op mijn blog iets hebt gezien dat je wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.