Pasen in je interieur dankzij tulpen

Ja, het is weer bijna Pasen. Je kunt het haast niet geloven, de kerstkransjes zijn amper achter je kiezen verdwenen of de paaseieren liggen alweer op de loer. Pasen, het moment om weer een poppenkast van je huis te maken. Wat een feest. Ik geef toe: ik heb he-le-maal níks met Pasen en ook niet met paasdecoratie en geneuzel. Waarom schrijf je hier dan toch een blog over?! Omdat het toch best gezellig kan zijn om hier en daar wat paasdecoratie te planten en omdat ik als interieurstylist toch eigenlijk echt niet achter kan blijven. Vorig jaar schreef ik - ook onder een gevoel van dwang - een paasblog:

Inspiratie voor Pasen, ga voor goedkope paastafeldecoratie
Goedkope paastafeldecoratie, niks aanschaffen en toch een paassfeer creeëren? Het kan! Dankzij gebruik van de juiste kleuren en middelen.
💡
Leestip: Bekijk hier leuke wand bloempotten

Toch is er paasdecoratie wat ik wel erg interieur-waardig vind: TULPEN. Het voordeel van tulpen: je hoeft niet alles op zijn kop te zetten zoals je dat wellicht doet voor een kerstboom. Tulpen koop je, snijd je schuin af, doet water in een vaas, zet ze erin en na verloop van tijd gaan ze dood en gooi je ze in de groene kliko en klaar is Kees!

Tip: koop een leuk boeket voor Valentijn

Waarom tulpen met Pasen?

Ja maar, waarom?! Tulpen zijn typische paasbloemen en het is je vast opgevallen dat tulpen de kop op duiken als het Pasen is. Dit is niet zonder reden: tulpen zijn dè paasbloemen! Omdat dit een typische lente-bloem is, lijkt die uit de dood te zijn opgestaan zodra het voorjaar aanbreekt. En hey, zie jij de connectie met Het Geloof?

Tulpen zijn dè paasbloemen, dat je het even weet.

Koop een toffe tulpenvaas

Wel zo efficiënt om een tulpenvaas te kopen, in tegenstelling tot een kerstboom, hoef je niet jaarlijks een nieuwe vaas aan te schaffen. Is dat even fijn. Ik heb een selectie gemaakt van de gaafste tulpenvazen:

Hoera, eenvoudig de paassfeer in huis

Goed, voor de liefhebber toch nog wat extra paas-tips:

Je hebt vast wel ergens in de woonkamer een fotolijst of een poster ingelijst. Het vervangen van die afbeelding is natuurlijk appeltje eitje en daar worden we blij van. Mijn paastip: vervang de afbeelding van je geliefde voor een foto van een paashaas. Het is niet voor niks Pasen, je geliefde kan best even pas op de plaats doen voor één of andere wannabee haas, want ja: dit zijn konijnen.

Nou vooruit dan: deze plaatjes zijn dan nog best serieus heel schattig.

Persoonlijk paasboek

Heb je (klein)kinderen, dan kan een gepersonaliseerd paasboek leuk zijn, indien je wel van Pasen houdt dan, anders is het een beetje gek.

De mooiste tulpenvazen als decoratie voor Pasen