Kleur kiezen voor op de muur

Een kleur kiezen voor op de muur kan een behoorlijke bevalling zijn. Wat altijd helpt: kijk waar jij blij van wordt! Je kunt kleuren mooi vinden maar doen ze ook echt iets me je, of vind je het alleen wel mooi? Ik doe er nooit ingewikkeld over om een muur weer te verven, maar ik weet dat het niet van iedereen een hobby is. Daarom laat ik jullie nu dezelfde muur zien, met 3 verschillende, uitgesproken, kleuren: donkerblauw, roze én groen.

Als je een kleur kiest voor op de muur, kijk dan vooral van welke kleur je écht blij wordt!

Neutrale kleuren of uitgesproken kleuren?

Veel mensen kiezen een neutrale kleur voor op de muur. Dit is zeker een prima keuze en gemakkelijk te combineren. Denk aan zachte tinten die je wellicht meteen op iedere muur aanbrengt. Ik ben zelf meer van de uitgesproken kleuren, ondanks dat ik neutrale kleuren bij ándere mensen ook heel mooi kan vinden. En dat maakt het meteen ingewikkeld: wat kies je? Ook hierop geldt: kies waar je blij van wordt, waar je écht blij van wordt. Laat je niet leiden door trends maar blijft hierin bij jezelf.

De kleuren Geldersblauw - Strak, Buzz Colour 7 en Puur Salie in de woonkamer

Voor nu zal ik drie kleuren behandelen die op onze muur in de woonkamer hebben gezeten:

De kleur Geldersblauw - Strak in de woonkamer

Allereerst de kleur Geldersblauw - Strak in onze woonkamer. Een heel diep donkerblauwe kleur, die chique oogt. Ik vind deze kleur ook perfect passen bij de Rijksmuseum kleuren die enige tijd in de mode waren. Geldersblauw - Strak kent de kleurcode 1710, mocht je naar de bouwwinkel gaan om hem te laten mengen. Er zijn namelijk heel veel kleuren Geldersblauw in omloop. Houd er met deze kleur rekening mee dat hij donker is en dat je beter voor matte verf kan kiezen dan voor éxtra matte verf. Hoe matter de verf, hoe meer kalk erin zit. Dit betekent dat je sneller witte vegen op de muur krijgt als je voor een heel matte afwerking gaat.

Kies je voor een heel donkere muur? Hoe matter te verf, hoe meer kalk erin zit, hoe sneller je witte vegen krijgt.
De kleur Geldersblauw - Strak in de woonkamer

Als ik bovenstaande foto zie, word ik persoonlijk meteen weer blij. De harde kleurrijke contrasten is iets wat mij blijft aanspreken. Op zo'n kleur wand komen andere kleuren tot leven, prachtig vind ik dat.

De chique kleur Geldersblauw van Flexa in de woonkamer
Donkerblauwe muur in de woonkamer? Zeker doen! Maar hoe kies je de juiste kleur, er zit een groot verschil in de verschillende blauw-tinten.

De kleur Buzz Colour 7 van Flexa op de woonkamermuur

Toch maakte het donkerblauw plaats voor roze. Dit komt doordat we al - voor mijn doen - heel lang donkerblauw op de muur hadden zitten én omdat ik het contrast met de tegenoverliggende zachtroze muur, te hard vond. Dit zie je op foto's niet terug maar wel zodra je in de ruimte bent. Het zacht roze won het van het donkerblauw en zodoende ging deze prachtige kleur plaatsmaken voor een andere roze kleur uit de trendkleuren 2023 van Flexa: Buzz Colour 7. Een kleur waar ik dus meteen blij van werd en ja, ik vind deze kleur werkelijk schitterend!

De kleur Buzz Colour 7 in de woonkamer

Zoals je kunt zien heeft de Ivar kast plaatsgemaakt voor een nieuwe kast die ik in een lekker geel tintje verfde: Buzz Colour 9. Heerlijke kleuren samen. Deze roze wand was er een waar ik heel blij van werd. Mijn gezin dacht er anders over alles is roze werd er van 3 kanten geklaagd. Ik vond het geen probleem, het enige nadeel voor mij was dat mijn instagrampagina nogal roze kleurde. En ja: ik wil juist variatie in kleuren laten zien. Zodoende ging ik op zoek naar werderom een nieuwe kleur voor op de muur. Wat dat betreft zie ik ons huis als een studio om te laten zien wat je met kleuren kan doen in dezelfde ruimte.

Woonkamer inspiratie: aan de slag met de kleurtrends 2023
Aan de slag met de Flexa kleurtrends 2023! Ik ben aan de slag gegaan met het Buzz Colour palet, nummer 7 & 9: geel en roze. Ja, nog meer roze!

De kleur Puur Salie in de woonkamer

En zodoende werd na 6 weken deze muur weer overgeverfd. Dit keer met een beter overleg met mijn man en samen vielen we voor de kleur Puur Salie. Ik vond het fijn om dit keer eens wat minder soorten kleuren te gebruiken en zodoende kregen de woonkamer en de keuken dezelfde kleur. Puur Salie is een typisch warme kleur groen met een volwassen uitstraling. Het is een rustige tint die zich heel gemakkelijk met andere kleuren laat combineren.

De kleur Puur Salie in de woonkamer

En zo hebben we drie verschillende kleuren op de muur gehad de afgelopen maanden:

Als je mij vraagt waar ik blij van word dan is het antwoord: van allemaal. Ik vind het stuk voor stuk prachtige kleuren en ik zou het zo alle drie weer achter elkaar kunnen aanbrengen. Het feit dat ik van variatie en verandering hou én van uitproberen, maakt dat onze muur regelmatig een nieuwe kleur krijgt.

Woonkamer inspiratie, een groene muur: Puur Salie van Flexa
“Is de woonkamermuur na 6 weken nog steeds nog roze?” Luidde de vraag. Het antwoord is “nee”. Ik koos voor de kleur Puur Salie van Flexa.

Vind jij het lastig om kleuren te kiezen? Kun je wat hulp gebruiken? Kijk dan eens bij mijn interieur-/kleuradviespakketten:

Interieuradvies pakketten
Ik zie interieurstyling als een combinatie van esthetisch én praktisch. Wat heb je aan een prachtig interieur waarin jij niet kunt doen wat jij graag doet? Ik wil jou en jouw wensen leren kennen en zorg ervoor dat het een ruimte wordt waar jij blij van wordt van kan doen wat belangrijk voor jou is.

Verzoek: Deze blog bevat geen gesponsorde content. Wel ontvang ik een kleine commissie als je via de linkjes in deze blog iets koopt. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.