Geldersblauw van Flexa een heerlijke basis

Geldersblauw - strak om precies te zijn. Bij de bouwmarkt kun je dan de vraag krijgen, "welke"? Want blijkbaar komt deze kleur heel veelvuldig voor. De kleurcode is 1710 (wat erg dat ik dit inmiddels uit mijn hoofd weet). Geldersblauw - Strak is een diepblauwe, chique kleur. Houd er rekening mee dat het een donkere tint is, zodra je kiest voor een extra matte verf, dan zul je snel vegen op de muur krijgen van het kalk dat erin zit. Desalniettemin hebben wij gewoon voor extra mat gekozen. Als ik de muur toch opnieuw zou verven dan zou ik genoegen nemen met een matte variant in plaats van extra mat. Maar met de extra mat versie kom je ook goed uit de verf.

Vrolijke kleuren combineren met Geldersblauw

Jullie weten vast en het is geen verrassing: ik hou van kleur, van vrolijke kleuren. En nee: Geldersblauw valt niet onder de noemer vrolijke kleur. Maar het is wel een kleur met veel kracht en een is behoorlijk neutraal te noemen. Het is wat dat betreft een vrij rustige kleur en daarom een prima basis. Het voordeel van deze diepblauwe kleur, is dat hij veel goeds doet voor de omgeving. Geldersblauw brengt andere kleuren namelijk tot leven! Dat is de reden dat ik zo fan ben van deze blauwe kleur muurverf. Ik zal je vertellen welke kleuren zich perfect laten combineren met Geldersblauw van Flexa.

Geldersblauw - strak zorgt voor een fijne, rustige basis in je interieur

Geldersblauw met geel

Blauw wordt in interieurs vaak met geel gecombineerd, deze kleuren zijn complementair dus je heb gegarandeerd kleuren die niet saai zijn bij elkaar. Sterker nog: het zal eruit knallen. Ik ben daarom wat voorzichtig met het combineren van deze kleuren. Maar of geel erbij kan? Zéker! Ik zou alleen niet teveel los gaan met grote vlakken geel erbij, zoals altijd: zoek de balans. Een Geldersblauwe muur met een geel kleurvlak erin zou niet mijn voorkeur genieten. Wat ik wel tof erbij vind is bijvoorbeeld een geel meubel, of gele accessoires. Om te laten zien wat geel doet op Geldersblauw, heb ik hier een foto gemaakt van een gele zonnebloem voor de blauwe muur:

Gele zonnebloem op de geldersblauwe muur

Combineer Geldersblauw met pasteltinten

Wat ik wel mega toejuich is het combineren van Geldersblauw met pasteltinten, succes gegarandeerd! Het zachte van pastel in combinatie met zo'n enorme tegenhanger als Geldersblauw geeft een prachtig effect. De pastelkleuren zullen eruit knallen! Je kunt dit zien op onderstaande foto waarbij diverse pasteltinten voor de muur staan.

Eethoek met groot schilderij op een donkerblauwe muur

Combineer Geldersblauw met roze

Roze en blauw, ik hou ervan! Misschien krijgen mensen snel een beschuit met muisjes effect in hun hoofd, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Vooral niet als je en donkerdere tint blauw combineert met een zachtere kleur roze. Zo heb ik de Ivar kast Oudroze geverfd en de combinatie is prachtig. Het zorgt ervoor dat je een mooi kleurrijk contrast krijgt en de kast springt er op deze manier echt uit. Ik ben sowieso groot voorstander om roze toe te voegen in je interieur. Er zijn tal van redenen om dit ook te doen. Lees hier waarom roze fijn werkt in je interieur!

Ook hier zie je dat de Geldersblauwe muur voor een zekere rust zorgt, waarbij de basis vrij neutraal toont. Hiermee kun je gemakkelijker kiezen voor wat meer levendige kleuren in de rest van je interieur.

Ikea Ivar hack met oudroze van Flexa
Ikea Ivar Hack met stappenplan: kies deze populaire hack
De Ivar kast is dé kast om helemaal naar jouw smaak te maken. Voor de tweede keer geef ik hem een totaal andere look deel alle stappen met jou.

Geldersblauw of een andere donkerblauw?

Ik spreek hier vooral over Geldersblauw omdat ik deze kleur zelf heb mogen ervaren en voldoende beeldmateriaal van heb. Toch kun je bovenstaande tips gerust doortrekken bij andere kleuren donkerblauw, indien het maar écht donker is. Mocht het een lichtere blauw zijn dan kunnen er weer andere aanbevelingen gelden. Deze donkerblauwe muur is trouwens bijna verleden tijd! Er komt weer een nieuwe kleur op. To be continued!