Vloerkleed in de woonkamer

Onlangs hebben wij onze woonkamer opgeleukt met een prachtig vloerkleed. Eigenlijk vind ik een woonkamer zonder vloerkleed maar een kale bedoeling. Een vloerkleed kan het interieur prachtig ophalen én het heeft een verbindende factor in huis. Alle meubels die rondom een vloerkleed staan, worden - indien het vloerkleed de juiste maat heeft - prachtig met elkaar verbonden.

Verschillende kleuren en patronen vloerkleden

De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om de kleuren en patronen van vloerkleden. Zoals jullie vast kunnen raden: ik ben erg fan van bloemetjes vloerkleden, de keerzijde is dat dit druk kan staan indien je bijvoorbeeld al een aanwezig behang hebt. Heb je al een drukker interieur, dan zou je heel goed voor een beige vloerkleed kunnen gaan.

Verschillende soorten vloerkleden

Vloerkleden zijn er in allerlei vormen en maten. Ik vind het zelf vooral belangrijk dat een vloerkleed lekker groot is. Dit houdt in dat het kleed sowieso breder is dan het bankstel zodat het aan weerszijde zo'n 10-20 centimeter uitsteekt.

Een vloerkleed is een absolute meerwaarde voor de woonkamer

Door voor zo'n formaat te gaan, zorg je voor eenheid in de ruimte en gaan de meubels en het kleed niet 'rondzweven'. Een ander bijkomend voordeel is dat de ruimte er meteen heel aangekleed uit ziet. Ik laat in een vloerkleed graag de kleuren uit de ruimte terugkomen. Omdat wij een groene muur hebben, zocht ik een groen vloerkleed waar ook de andere kleuren uit onze woonkamer in samen zouden komen. Omdat onze muren vrij rustig zijn, was het perfect om voor een vloerkleed te gaan met meerdere kleuren.

Een vloerkleed en kinderen

Kinderen en een vloerkleed zijn wat mij betreft een heerlijke combinatie. Onze kinderen speelden graag op de vloer en met een vloerkleed is dat toch een stuk behaaglijker. Ik vind het ook altijd heel gezellig staan als kinderen op een vloerkleed aan het spelen zijn.

Ronde vloerkleden

Tegenwoordig zie je ook steeds vaker ronde vloerkleden, ontzettend tof vind ik ze! Wij hebben ook een rond vloerkleed gehad, ik was er weg van! Doordat wij de kleuren in het interieur weer eens veranderden, heb ik het vloerkleed helaas weg moeten doen. Gelukkig is ons nieuwe vloerkleed ook weer prachtig. Vloerkleden lenen zich er ook perfect voor om zo nu en dan eens af te wisselen. Rol je vloerkleed op, berg hem op en ruil hem na een tijdje weer om. Zo raak je niet snel uitgekeken op je kleed.

Samenwerking

Dit artikel is tot stand gekomen via een samenwerking. Wil je ook samenwerken met Interikleur? Mail dan naar renske@janse.me. Benieuwd naar andere samenwerkingen? Kijk dan hier:

Samenwerkingen - Interikleur - Kleurrijk Wonen - Interieurstylist
Ik werk met regelmaat samen met bedrijven. Heerlijk vind ik het om elkaar te helpen. In deze blogs zie je verschillende samenwerkingen. Wil je ook samenwerken met Interikleur of bijvoorbeeld een blog over jouw website of product? Mail dan: renske@janse.me.