Slaapkamer inspiratie: een persoonlijke slaapkamer

Een inspiratieplaatje vinden om vervolgens te copy-pasten naar je eigen slaapkamer, het is zeker een optie en kan handig zijn bij gebrek aan inspiratie. Zelf vind ik het vooral belangrijk dat de slaapkamer persoonlijk is, dat het uitstraalt dat het van jou is, dat je jouw smaak erin terug herkent. Hoe kun je ervoor zorgen dat je slaapkamer geen 13 in een dozijn is? Ik deel je een aantal handige tips!

Maak verdiepte lambrisering

Allereerst een succes: verdiepte lambrisering achter je bed. Het voordeel is dat je vervolgens over de gehele lengte ruimte hebt om mooie persoonlijke accessoires uit te stallen. Vind je het bijvoorbeeld leuk om items mee te nemen van landen die je hebt bezocht? Je kunt ze hier vervolgens mooi op kwijt. Of wat dacht je van fijne planten die weer goed zijn voor de luchtzuivering in je slaapkamer?

Slaapkamer inspiratie: verdiepte lambrisering

Draai je favoriete muziek

Heb je een drukke dag gehad en wil je lekker ontspannen in je slaapkamer? Zorg er dan voor dat je hier fijn muziek kunt luisteren. Zet een achtergrondmuziekje aan of draai ontspannen muziek als je gaat slapen. Kijk voor goede en fijne boxen eens bij Bang & Olofsen of verdiep je in de koptelefoons van dit geweldige merk.

Geef je nachtkastjes een eigen look

Wij hadden heel eenvoudige nachtkastjes van Action, ik heb ze meermaals een nieuwe look gegeven door ze te verven. Vorig jaar besloot ik ze een grondigere make-over te geven door ze te beplakken met tongspatels. Op deze manier heb ik de lades voorzien van een visgraat motief. Hoe eigen wil je het hebben? Heerlijk om ergens je even vingerafdruk achter te laten. Hoe je deze toffe en goedkope DIY kan doen, dat lees je hier:

Visgraat nachtkastjes DIY met gebruik van tongspatels
Geef je nachtkastjes een nieuwe look met tongspatels! Een snelle, doeltreffende en ook nog eens hele makkelijke DIY. Ik deel alle stappen.

Geef een kast in je slaapkamer een fijne hack

Heb je ruimte voor een kast in je slaapkamer? Kijk dan eens of je hem een nieuwe look kan geven. Zo heb ik twee billy-kasten van Marktplaats geplukt en voorzien van een heerlijke hack. Je kunt er alles over lezen in de volgende blog:

DIY met stappen: Ikea Billy Hack met behang en verf
Ikea hack met de Billy boekenkast. Ik gaf twee Billy boekenkasten een totaal ander uiterlijk met verf, nieuwe knopjes én behang!

Shop toffe muurcirkels

Ik ben fan van ronde vormen, het oogt vaak een stuk lieflijker dan hoekige vormen. Een leuke toevoeging in je slaapkamer kun je ook vinden in een muurcirkels set. Je kunt zelf bepalen wat er in de cirkels komt en je hebt een ruimte keuze in afmetingen.

Met deze 5 tips maak jij je slaapkamer persoonlijk

Denk er eens over om het plafond in een kleur te verven

Een gekleurd plafond in de slaapkamer, de ideale plek om eens wat anders te kiezen dan een wit plafond. Ik verfde ons plafond groen en ik zou het zo weer doen! Het maakt de ruimte extra knus en het staat ook prachtig. Door je plafond in een kleur te verven die jij mooi vindt, maak je de ruimte weer extra eigen. Doen!

Slaapkamer inspiratie: Groen plafond in de slaapkamer

Ontwerp je eigen behang of verf een kunstwerk op de muur

Misschien next-level maar zeker het proberen waard! Je kunt je eigen behang ontwerpen, hoe je dit doet, dat lees je hier:

Zelf behang ontwerpen voor in de slaapkamer, zo doe je dat!
Zelf behang ontwerpen, in deze blog leg ik je uit hoe ook jij dit kan doen.

Je kunt er ook voor kiezen om een kunstwerk te schilderen op de muur, of gewoonweg wat cirkels of wat anders, anders dan anders! Ook teveel gevraagd of te ingewikkeld? Dan kun je vast een eigen kunstwerk maken om vervolgens in te lijsten. Indien je echt a-creatief bent, dan zou je kunst kunnen aanschaffen die jou echt aanspreekt. En ja, wat natuurlijk ook nog mogelijk is, is om gewoonweg mooie accessoires te kopen voor in je slaapkamer. Ik moet zeggen dat Blokker tegenwoordig ook echt gave spullen heeft om je slaapkamer extra gezellig te maken.

Zoek je nog meer slaapkamer-inspiratie? Bekijk dan ook even deze blogs:

Slaapkamer inspiratie, make-overs en DIY-tips, maak het sfeervol
Slaapkamer inspiratie gezocht? Een gekleurd plafond, nieuw behang, DIY tips voor (nacht)kastjes. Op deze pagina vind je volop inspiratie.