Nieuwe keuken, wel of geen bovenkastjes?!

Keukens zonder bovenkastjes lijken soms de kers op de taart zodra je een nieuwe keuken koopt. Ooit liet ik mijn - niet al te grote - keuken zien aan een collega en die begon meteen over het weghalen van de bovenkastjes. Ik vond het een ietwat wonderbaarlijke opmerking en waarom zouden bovenkastjes niet mogen? Vanwege trends?

Hierom wil jij wel bovenkastjes!

Menig huishouden is niet bevoorrecht met een immense keuken. Conclusie: de mogelijkheden aan opbergruimte zijn simpelweg beperkt. Wat geef je dan voorrang? De trend om vooral geen bovenkastjes te plaatsen of de luxe en het gemak van bovenkastjes?

PS: Wist je dat de trend nu juist weer neigt naar het juist wél plaatsen van bovenkasten?

Bovenkastjes bieden jouw keuken heel veel fijne mogelijkheden.

  • Je hebt opbergruimte, toch wel zeer welkom in een kleine ruimte!
  • Je kunt je keuken gemakkelijker opgeruimd houden dankzij deze opbergruimte.
  • Bovenkastjes kunnen echt wel heel gezellig staan, vooral in een kleurrijke keuken.

Alternatief voor bovenkastjes

Wil je toch écht geen bovenkastjes en ben je niet gezegend met een enorme keuken? Denk dan aan de volgende mogelijkheden om toch je spullen te kunnen opbergen:

Planken boven je aanrecht

Is het spik en span houden van jouw keuken helemaal aan jou besteed? Of vind je het gezellig als je spullen meer in het zicht staan? Dan kunnen planken boven je aanrecht een goede optie zijn. Heb je een fijne verzameling mooie koffiekoppen? Dan kan het zowaar ook nog eens hartstikke gezellig staan!

Planken boven je aanrecht in de keuken

Een externe servieskast

Weinig ruimte in je keuken maar wel ruimte elders in huis? Dan kun je overwegen een fijne servieskast te plaatsen. Hier kun je natuurlijk enorm veel keukenspullen in kwijt, wat weer extra mogelijkheden geeft in jouw keuken.

Servieskast

Keukenrek aan het plafond

Een andere gezellige optie is een keukenrek aan het plafond. Deze hang je bijvoorbeeld boven een barretje. Maak het nog knusser door hier plantjes op te plaatsen.

Bekijk verschillende keukenstijlen

Bekijk vooral verschillende keukenstijlen als je op zoek bent naar een nieuwe keuken. Zo kom je er eenvoudig achter wat goed bij jou past en of dit wel of geen keuken zal zijn met bovenkastjes.