Binnenkijken in Zwolle

Marije is op Instagram actief onder de naam huisjeboompjezwolle en woont samen met haar man Robin in Zwolle. Wonen in een stad en veel natuur in de buurt om te kunnen sporten, dat was de wens. In de prachtige Hanzestad Zwolle heb je een combinatie van beiden. Het tweetal woont in een twee-onder-een-kap-woning van 130m2. Het huis ziet er prachtig en stijlvol uit, je zou haast denken dat ze hier al járen wonen. Dat is niet het geval! Ze wonen hier pas sinds 2021.

Binnenkijken bij Marije in Zwolle van huisjeboompjezwolle

Een huis naar eigen wens maken

Was het huis dan al zo mooi toen het in 2021 aangekocht werd? Zeker niet! Esthetisch is er heel veel veranderd. De basis van de muren en ramen waren perfect maar verder mocht er nog heel veel aangepakt worden. Dit was juist de wens: de woning helemaal naar eigen smaak inrichten zodat het echt een eigen plekje zou worden.

Combinatie van uitbesteden en zelf bouwen

Allereerst hebben ze de woonkamer en keuken veranderd, dit met het idee omdat dit toch de plek is waar de meeste tijd wordt doorgebracht. De muur doorbraak in de woonkamer en het aanleggen van elektra hebben ze uitbesteed, evenals het bouwen van de keuken en het stukadoren. Of ze alles uitbesteden? Zeker niet! Het gipsen van een nieuw plafond, een nis bouwen en tegelen daar draaien ze hun hand niet voor om.

Nadat de woonkamer en keuken vernieuwd waren, zijn ze de achtertuin gaan opknappen en ook de trappen samen met de hal.

Kleurrijk trapgat

De tuin hebben ze zelf van A-Z aangepakt, al dan wel met behulp van vrienden en familie.

Binnenkijken bij Marije in Zwolle van huisjeboompjezwolle

Marije geeft aan dat je steeds beter weet waar je goed in bent en waar je eigenlijk helemaal niet zo goed in bent. Zo vindt Marije tegelen bijvoorbeeld heel erg leuk om te doen.

Klussen die er nog aan komen

Het aanpakken van de voortuin staat nu hoog op de to-do-lijst en daarna zullen ze de verbouwing boven voortzetten. Het plan is om een badkamer te ontwerpen die gesitueerd wordt in een oude slaapkamer. Ondanks dat Marije tegelen erg leuk vindt, weet ze nog niet of ze de badkamer zelf ook gaat betegelen: je moet toch wel erg goed opletten waar je water heen loopt.

De nis, de grootste trots

Marije werd voor gek verklaard toen ze gingen verbouwen en zij besloot een nis te willen maken in de keuken. Zonde van de ruimte! was de reactie om haar heen. "Wacht maar tot hij af is," reageerde ze vervolgens. Inmiddels geeft iedereen haar gelijk: het was een goed idee. De nis is niet alleen esthetisch mooi, ook zorgt het voor een goede oplossing. Marije en Robin wisten al dat ze de badkamer wilden verplaatsen naar een ander ruimte de nis zorgt voor ruimte in de keuken, achter de kasten. Hier lopen nu alvast de nieuwe leidingen voor als de badkamer wordt aangepakt. Win-win!

Keuken met nis

De stijl en smaak van Marije

Marije houdt van een kleurrijk huis; je ziet weinig tot geen zwart of wit in het huis. De Japandi interieurplaatjes vindt ze prachtig maar ze merkt toch dat zij altijd voor kleur kiest en niet voor beige-tinten. Het is niet dat er helemaal geen beige-tinten in haar huis zijn, ze gebruikt dit meer als een neutrale tegenhanger tussen alle andere kleuren.

Bijzondere items in huis

In huis staan heel veel spullen die ze hebben meegenomen van hun reizen, zoals bijvoorbeeld een beeldje uit Zuid-Afrika. Maar denk ook aan een oude antieke kast die van Marije haar ouders is geweest en diverse marktplaatsvondsten. Ook leuk: doordat Marije jarenlang gymlerares is geweest, staat er ook een oude gymbok die gebruikt wordt als krukje om op te zitten.

Interieur-tip van Marije

Doe en Durf! Marije hoort heel vaak: "maar dat kan ik niet". Nee, dat klopt, Marije kon het eerst ook niet voordat ze eraan begon. Maar een muurtje is zo geschilderd. Zo had Marije zelf een groene muur in gedachten voor de slaapkamer, in de praktijk vonden ze het helemaal niet zo mooi uitpakken en een aantal weken later zat er een nieuwe kleur verf op. Een gat boren of timmeren, dat kun je echt zelf. Vorige week heeft Marije voor het eerst iets gesoldeerd, het is natuurlijk niet gelijk prachtig maar het werkt wel! En verder: zoek op Youtube, Instagram of Pinterest naar leuke DIY.

Het huis bevalt heel goed, het is een fijne plek, groot zat en doordat het helemaal eigen gemaakt is, voelt het echt als een thuis. Voorlopig gaat het stel niet verhuizen, zeg nooit nooit maar Marije verwacht dat ze hier op hun 60e nog wel zullen wonen.

Meer interieur-inspiratie?

Nog veel meer interieur-inspiratie vind je hier:

Blog
Renske Janse - Interieurstylist, blogger, fotograaf, Content Creator uit Haarlem. KvK: 84159464

Lijkt het jou leuk om ook met een binnenkijker op mijn website te verschijnen?
Mail dan naar renske@janse.me

Verzoek: Indien je iets hiervan wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.