Binnenkijken bij Jenneke van Prachtig88

Yes, eindelijk weer een heerlijke binnenkijker. Ditmaal mogen we gluren bij Jenneke die actief is op Instagram onder Prachtig88 (volgtip!). Het initiatief voor deze binnenkijker kwam uit mijzelf want wees nou eerlijk: dit huis word je toch gewoon heel blij van? Deze parel deel ik heel graag op mijn website!

Kleurrijke slaapkamer van Jenneke van Prachtig88
💡
Leestips:
➔ Tof, die kapstok? Dit is een toffe website om je kapstok te kopen.
➔ Op zoek naar leuke klokken? Shop hier goede klokken voor in huis.

Jenneke van Prachtig 88

Een passie voor kleur en interieur kan Jenneke (65) delen met haar huisgenoot Dribbel de kat. Jenneke woont in een klein maar gezellig rijtjeshuis op slechts 5 minuten fietsen van het centrum van Enschede. Sinds Jenneke alleen (met haar kat) woont, hoeft ze met niemand meer rekening te houden. Dit geeft haar creatieve brein overduidelijk de vrije loop waarbij ze zich kan uitleven in haar interieur. Alles wat met interieur te maken heeft, is dan ook haar allergrootste hobby. Daar komt ook bij kijken: fotograferen, Instagram, woonbladen bewonderen, tv-programma's kijken, kringlopen, items shoppen op Marktplaats en ga zo maar door! Als dat geen overduidelijke interieurpassie is...!

Jenneke van Prachtig88 in haar huis

Nieuwbouwhuis van 70m2

Sinds juli 2016 woont Jenneke in haar kleurrijke huis van 70m2, ze is de allereerste bewoner van dit pand. Alles was dus nieuw en dit gaf Jenneke een heerlijk gevoel. In het begin kleurde ze het huis met lichte tinten, vooral grijs, groen en wit. Ze kan zich daar nu niks meer bij voorstellen want nu zijn dat juist kleuren die ze helemaal niet meer gebruikt. Nadat Jenneke op Marktplaats een IXXI van Vincent van Gogh gekocht had, ging ze steeds meer kleur gebruiken. En nu die knop om is, is ze niet meer te houden: alles moet een kleurtje krijgen.

Nu die knop om is, is ze niet meer te houden: alles moet een kleurtje krijgen.
Eetkamer met vrolijke kleuren

Grote verbouwingen of kleine aanpassingen?

Alles in Jenneke haar huis is nog in originele staat. Wel zou ze graag wat grotere aanpassingen willen laten doen, zoals het laten wrappen van haar keuken. "Deze is nu nog wit en dat kan natuurlijk niet in mijn huis," vertelt ze. Ook zou ze graag de standaard nieuwbouwdeuren vervangen voor mooie glazen deuren, de standaard badkamertegels veranderen en een ouderwets dressoir als wastafelmeubel laten plaatsen. Eerst maar de spaarpot vullen voor deze veranderingen. Tot die tijd brengt Jenneke effectieve, kleine aanpassingen aan zoals behang in de badkamer zodat er toch een lekker fris sfeertje ontstaat. De kleinere klussen doet Jenneke allemaal zelf, dit vindt ze ook superleuk om te doen. Behangen, schilderen en sinds kort doet ze ook de electra zelf.

Kleurrijke badkamer met behang

Jenneke is vindingrijk genoeg om lastigere klussen te omzeilen, als ze bijvoorbeeld moet boren in een betonnen muur dan verzint ze iets waardoor dat niet hoeft. En gordijnen? Die hangen eenvoudigweg allemaal aan een uittrekbare douchestang. De gallerywall heeft ze gemaakt met betonhaakjes en plakspijkers. Haar aardige buurman heeft wel vriendelijk geholpen om een schilderij-ophangsysteem te maken zodat Jenneke makkelijk kan variëren met schilderijtjes. Hier wordt ze heel blij van want veranderen, dat is haar grootste hobby.

De gallerywall bij Jenneke thuis

De grootste trots van Jenneke

Het meest trots is Jenneke op het feit dat ze de meeste dingen zelf heeft gedaan en dat dit een echte eigen sfeer geeft. Helemaal extra super trots is ze op de binnenkijkers in (woon)tijdschriften zoals VT-wonen, Eva, Twentelife, verschillende hobbytijdschriften en onlangs nog in Buitenleven. Dat is voor Jenneke natuurlijk echt een heel groot compliment. En terecht!

De stijl van Jenneke en de meest bijzondere items

De stijl van Jenneke is te omschrijven als kleurrijk en een mix van oud en nieuw. Shoppen bij een kringloop vindt ze heerlijk maar Ikea is ook ruimschoots aanwezig, hoewel vaak weer tweedehands. De meest bijzondere items in huis die heeft ze geërfd van haar grootouders en ouders. Bijvoorbeeld de linnenkast op haar slaapkamer en het kastje in de kamer. Op dit moment is het geel maar dat is al de zoveelste laag verf die erop zit dus het kan zomaar zijn dat dit volgende week weer een andere kleur krijgt. Ook de witte rieten stoel is een item met emotionele waarde: dit kocht ze toen ze zwanger was van haar oudste zoon.

Verhuisplannen of blijven wonen?

Op dit moment denkt Jenneke hier zo lang mogelijk blijft wonen. Het is een levensloopbestendige woning dus daar zal het niet aan liggen. Natuurlijk snuffelt ze soms wel even op Funda, maar voorlopig heeft ze geen plannen om te verhuizen.

Let op: de interieurtip van Jenneke

Think outside the box!

Die kleine probeerverpakkingen muurverf zijn ideaal om een fotolijstje een ander kleurtje te geven, of een tafeltje. En kom je in de sale een mooi rol behang tegen: neem mee en behang er een oud Ikea meubel mee.

Meer binnenkijkers?

Bedankt Jenneke! Wil je bij nog meer mensen binnen kijken? Kijk dan hier voor meer binnenkijkers!

Binnenkijkers door heel Nederland
Binnenkijkers door het hele land, gluren bij de buren inclusief leuke verhalen en stylingtips vind je hier. Ook een binnenkijker van jouw huis? Mail mij!

Verzoek: Indien je op mijn blog iets hebt gezien dat je wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.