Sierkussens kiezen voor op de bank

Een bank zonder sierkussens? Is dat even een ongezellige en onpersoonlijke bedoeling. Sierkussens maken de bank, zorgen voor gezelligheid, warmte en een knusse uitstraling. Toch kun je met sierkussens ook de plank volledig mis slaan. Wat ik vaak zie bij anderen: een neutraal sierkussen in de ene hoek van de bank en dezelfde in de andere hoek van de bank. Dat kan verfrissender, spannender en gezelliger!

Wist je dat je bij OTTO ontzettend leuk kunt slagen voor sierkussens? Decoreer je bank, hoekbank of modulaire bank met het ontzettend gave aanbod aan kussens van deze webshop. Alle kussen-plaatjes in deze blog komen ook rechtstreeks van de OTTO webshop.

Tip 1: Kies een sierkussen als eyecatcher

Kussens geven niet alleen comfort, ze zorgen ook voor prachtige aankleding, warmte en een knus gevoel. Mix en match vooral met kussens voor een sfeervol geheel!

Kies sowieso één eyecatcher als sierkussen, eentje met een print waar je blij van wordt. In mijn geval is dat natuurlijk een kussen met bloemenprint! Maar het kunnen ook geometrische vormen zijn of toffe spikkels, als het maar iets is waar jij blij van wordt. Vervolgens stem je op dat kussen de andere sierkussens af. Hoe je dat doet? Heel eenvoudig: zorg ervoor dat de kleuren van de kussens terug te herleiden zijn in jouw eyecatcher. Zo zorg je voor een rustig en gezellig geheel.

💡
Tip 1: Kies één sierkussen als eyecatcher

Vind je het lastig om sierkussens te combineren, kijk dan eens bij deze lijst met sierkussens waar veel passende setjes te vinden zijn. Ontzettend handig en zie je hieronder hoe mooi de kussens bij elkaar matchen?

Tip 2: Combineer kussens met verschillende texturen

Het wordt vaak vergeten dat verschillende texturen ook ontzettend veel doen voor een ruimte. Door te kiezen voor diverse texturen, krijgt het geheel meer diepte en daarmee sfeer. Probeer zelf maar eens! Kijk bijvoorbeeld bij gebreide kussens of kussens met franjes aan de zijkanten of simpelweg voor een kussen met diverse glanshoeveelheden.

💡
Tip 2: Combineer sierkussens van verschillende texturen voor een speels effect.

Voorbeelden van kussens van verschillende texturen:

Tip 3: Varieer met verschillende kussen formaten en vormen

Alles recht toe recht aan wordt wat suf. Kies lekker voor langwerpige kussens, wissel dit af met vierkante en maak het geheel af met een rond kussentje. Door verschillende formaten en vormen te combineren, zorg je voor een speels en gezellig geheel.

💡
Tip 3: Kies sierkussens van verschillende vormen en formaten voor een knus gheel.

Hier vind je kussens met verschillende vormen en afmetingen:

Tip 4: speel met de positie van de kussens

Als je de drie voorgaande tips hebt opgevolgd, dan heb je kussens uitgezocht waarbij je één eyecatcher hebt, kussens van verschillende texturen en diverse vormen en formaten. Ben jij even goed bezig! En dan? Ga dan voor je bank staan en speel met de positie van de kussens. Leg ze neer en kijk van een afstandje of het zo gezellig staat. Schuif je ze een stukje achter elkaar of zet je ze naast elkaar? Begin je in de hoek, of maak je de achterkant van de bank gezellig? Dit hangt vooral af van het formaat van je bank en de diepte. Heb je en diepe bank? Dan kun je de achterkant van de bank heerlijk vullen met alle diverse kussens. Als je een ondiepere bank hebt, dan kun je de kussens meer in de hoeken kwijt.

💡
Tip 4: Nu mag jij zelf aan de slag! Mix en match, kijk van een afstandje wat het doet als je de kussens op verschillende plekken legt. Veel plezier met jouw gestylde bank!

Meer stylingtips en inspiratie?

Fijn toch, zulke tips! Wil je nog meer inspirerende blogs lezen? Kijk dan even op deze pagina met tientallen blogs vol tips:

Styling tips en decoratie
Je huis gezellig aankleden? In deze blogs deel ik decoratie inspiratie maar ook belangrijk: stylingtips! Waar pas je welke decoratie toe?