Hoe schrikbarend ik onze badkamer vond

Dat bleek wel toen ik ons huis, 10 jaar geleden, langs zag komen op Funda. Keer op keer klikte ik dit huis weg, puur omdat ik de badkamer zó lelijk vond! Grieksblauwe tegels die als dambord op de grond lagen, ik vond het aanstootgevend. Terwijl wij sowieso van plan waren een huis te kopen om vervolgens op te knappen, kon ik die badkamer niet aanzien.

Inmiddels is ons complete huis meermaals onder handen genomen, behalve... de badkamer. En met het vooruitzicht dat wij binnen nu en 3 jaar gaan verhuizen, gaan we ook zeker niet meer investeren in een nieuwe badkamer.

De succesvolle verkoopstyling bij mijn ouders

De succesvolle verkoopstyling bij mijn ouders, deed mij ook kritischer kijken naar onze badkamer. Goed, hij is dan wel afgrijselijk maar die gebroken lamellen geven ook weinig gevoel voor creativiteit. Als het huis in de verkoop zou gaan, dan zou ik dit natuurlijk wel vervangen. Direct daarop besloot ik de badkamer per direct wat gezelliger te maken, voor zover mogelijk.

Badkamer before met kapotte lamellen

Waarom we alles in ons huis hebben opgeknapt, behalve de badkamer? Ik vind het een gedoe. Een nieuwe badkamer betekent direct dat je ook een tijd zonder functionele badkamer zit en met twee jonge kinderen is dat niet iets waar ik om sta te popelen. Daarnaast is een badkamer leuk en aardig en vast een genot als het allemaal hartstikke mooi is, maar als ik kijk hoeveel tijd ik erin spendeer...? Iedere dag even onder de douche. En als ik de ruimte niet in mij op wil nemen, dan kan ik ervoor kiezen om de lampen uit te zetten. Goed, tot zover de beren op de weg. Met de toekomstige verkoop in mijn hersenpan, besloot ik toch tot actie over te gaan. Op naar een mini make-over van onze badkamer.

Onze kleine badkamer goedkoop opknappen

Ik wilde onze kleine badkamer dus goedkoop opknappen. Goedkoop, want daar hou ik van. Weg met die lelijke, afgebroken lamellen. Ik verdiepte mezelf in geschikte raamdecoratie voor in vochtige ruimtes en kwam tot de conclusie dat een rolgordijn blijkbaar ook aan de eisen voldoet. Voor drie tientjes schaften we een lelijk rolgordijn aan, om toch in de sfeer van de badkamer te blijven. Donkerblauw, net zo lelijk als de rest van het tegelwerk en daardoor zorgt het wel voor eenheid. Kijk, als het aan mij had gelegen, was er wel een tof kleurtje gekomen. Maar dat vlagt dan weer niet met de aanstootgevende Grieksblauwe tegels eromheen.

Badkamer met rolgordijn

En ik moet zeggen: de badkamer zag er meteen een stuk gezelliger en stijlvoller uit. Ware het niet dat ik de raamfolie nu echt geen gezicht meer vond. Tijd voor vernieuwing!

Glas in lood in de badkamer

Nu ik toch bezig was, besloot ik geen genoegen te nemen met raamfolie die al 80 jaar de ramen ontsierde. Ik dompelde mezelf onder in de wereld van raamfolie en kwam al snel tot de conclusie dat er prachtige glas-in-lood raamfolie op de markt is.

Een ruimte in ons huis zonder een bloempatroon, is gewoon een mismatch. Ik wilde de bloemen daarom graag doorvoeren in de lelijkste ruimte van ons huis; de badkamer.

Raamfolie aanbrengen in de badkamer

Het aanbrengen van de raamfolie was een fluitje van een cent.

Stap 1: verwijder de oude raamfolie

Allereerst moest de oude raamfolie natuurlijk gebonjourd worden. Dit gaat er heel eenvoudig af.

Stap 2: maak het raam schoon

Vervolgens is het zaak om de ramen schoon te maken. Ik gebruikte badkamerspray maar volgens mij volstaat alles wat het maar schoon kan maken.

Stap 3: bepaal de afmetingen van de raamfolie

Vervolgens moest ik de afmetingen van de raamfolie bepalen. Doordat deze raamfolie lekker stevig was, kon ik het op het raam drukken zonder dat het afboog. Aan de boven- en zijkant zorgde ik ervoor dat het goed aansloot en zo kon ik aan de andere zijkant met een pen aftekenen tot hoever ik de raamfolie moest knippen.

Stap 4: knip de raamfolie, of snijd op maat

Je kunt ook rechtstreeks bij het raam met een stanleymes de folie op maat snijden. Dit stond ook bij de instructies maar.... mij niet bellen. Ik voel er weinig voor om in de kitnaden van het raam te snijden. Daarom tekende ik het formaat af en ik knipte het op maat.

Stap 5: haal de beschermfolie van de raamfolie

Achterop de raamfolie, zit nog beschermfolie. Deze moet eraf wil de folie gaan plakken. Check ook meteen of de folie echt goed op maat is geknipt.

Stap 6: bevochtig het raam met een plantenspuit

Vervolgens kun je het raam ietwat vochtig maken met een plantenspuit. De folie hecht namelijk op vocht.

Stap 7: plak de raamfolie op het vochtige raam

Tot slot plak je de raamfolie op het vochtige raam. Zie het als een soort behangen en zorg ervoor dat er geen luchtbelletjes meer onder de folie zitten.

Klaar is Kees!

Het resultaat!

Ik moet zeggen, ik vind het resultaat verbluffend! De badkamer heeft eindelijk KLEUR en een gezellig object om naar te kijken. De kinderen vinden het ook helemaal geweldig "ohhh wat moooooi mama, glas in lood!". Yeah! Wat een verschil!

Badkamer na de make-over met glas in lood raamfolie

Nog even de before en after onder elkaar:

Meer DIY inspiratie?

Hier vind je nog heel veel andere DIY-blogs en ook een scala aan Ikea Hacks.

Verzameling van de leukste Ikea Hacks en DIY’s met stappenplan
Ikea Hacks, zó leuk om te doen! In 2020 won ik de 1e prijs voor het maken van de leukste Ikea Hacks. Ook die hacks kun je hier terugvinden, met tips! Enjoy!

Verzoek: Indien je op mijn blog iets hebt gezien dat je wil kopen, dan zou ik het op prijs stellen als je het koopt via de linkjes op de pagina. Ik krijg hier dan namelijk een commissie over vanwege de "reclame" die ik maak. Het kost jou niks extra's maar het zorgt er wel voor dat ik dergelijke content kan blijven maken. Win-win.